Deze luchtig en vochtig Verjaardag Cupcakes zijn gevlekt met hagelslag en gegarneerd met je favoriete glazuur. Mijn recept serveert 12 en verdubbelt gemakkelijk. Recept bevat een how-to video!
Zelfgemaakte Verjaardagscupcakes
Verjaardagstaart mag dan het klassieke verjaardagsdessert zijn, maar ik ben hier vandaag om een pleidooi te houden voor verjaardagscupcakes.
Ze bakken niet alleen in minder tijd en vereisen minder decoratie, MAAR ze besparen je ook de taak om dat perfecte stuk te krijgen (iemand anders maakt zich hier zorgen over, of alleen ik?) Omdat ze al voorgeportioneerd zijn!
En als je ze op een taartplateau stapelt, hebben ze dezelfde statige uitstraling als een laagjestaart…heb ik je al overtuigd?
Het recept van vandaag is aangepast van mijn recept voor gele cake, wat betekent dat het snel te maken is en ingrediënten gebruikt die al in je voorraadkast staan. De resultaten zijn zoete, vochtige en donzige cupcakes met een ongelooflijke vanillesmaak en veel van hagelslag. Ik hou er persoonlijk van om ze te bedekken met mijn witte chocoladebotercrème, maar de glazuuropties zijn hier echt eindeloos.
Waarom mijn recept gebruiken:
- Slechts 20 minuten voorbereiding!
- Gebruikt zorgvuldig geselecteerde ingrediënten voor perfect vochtige resultaten.
- Geen mixer nodig … yay!
- Maakt 12 cupcakes, maar kan gemakkelijk worden verdubbeld voor 24.
- Past goed bij elk glazuur – ik stel hieronder een paar van mijn favorieten voor!
Wat je nodig hebt
De meeste ingrediënten die worden gebruikt om mijn verjaardagscupcakes te maken, zijn nietjes in de voorraadkast, waaronder:
- Cakemeel. Dit maakt deze cupcakes extra zacht en mals! Je zou dit kunnen vervangen door bloem voor alle doeleinden, maar weet dat je cupcakes dat niet zullen zijn nogal zo zacht. Als u meel voor alle doeleinden gebruikt, is het hetzelfde als u op gewicht meet; als u met kopjes meet, is dit 1 ⅓ kopje.
- Olie. Ik heb geprobeerd de olie helemaal uit dit recept weg te laten en te vervangen door boter, maar de cupcakes waren niet zo vochtig. Ik weet dat zaadoliën momenteel niet populair zijn (zelfs niet in mijn eigen huis), dus ik heb dit recept geprobeerd met avocado-olie (ik deed dit in mijn video) en olijfolie. Olijfolie geeft een subtiele smaak, maar ik kon geen smaak oppikken met de avocado-olie en mijn smaaktesters ook niet, dus als je zaadoliën wilt vermijden, gebruik dan avocado-olie.
- Zure room. Dit werkt op dezelfde manier als karnemelk omdat het vocht toevoegt en een subtiele scherpte toevoegt die de zoetheid van de cupcakes aanvult. Gewone volvette Griekse yoghurt zou ook werken.
- Ongezouten boter. Door de gesmolten boter is dit recept niet alleen gemakkelijk met de hand te mengen, maar het zorgt ook voor de beste smaak en textuur.
- Hagelslag. Gebruik jimmies of quins (ronde, platte schijven). Nonpareils bloeden in je beslag, dus ik raad ze daar niet aan, maar ze werken prima om over je glazuur te strooien.
Onthoud dat dit slechts een overzicht is van de ingrediënten die ik heb gebruikt en Waarom. Scroll naar beneden voor het volledige recept!
Hoe maak je verjaardagstaarten
- Combineer de droge ingrediënten met een garde.
- Voeg de boter en olie toe en roer tot gecombineerd.
- Meng de zure room, eieren en vanille door elkaar in een aparte kom of maatbeker.
- Voeg de melk toe in het zure roommengsel, roer dit dan door je beslag tot het homogeen is.
- Voeg de hagelslag toe en roer tot het gelijkmatig is opgenomen.
- Verdeel je beslag in een met bakpapier beklede cupcakevorm en zorg ervoor dat de vormpjes slechts voor ¾ gevuld zijn (ik gebruik hiervoor graag een ijsschep!). Gooi overtollig beslag weg, omdat hierdoor de cupcakes in de cupcakevorm kunnen overlopen.
- Bak de cupcakes gedurende 17-19 minuten bij 350F. Laat de cupcakes 5-10 minuten in de vorm afkoelen voordat je ze op een koelrek plaatst om volledig af te koelen.
- Vorst met je favoriete glazuur–suggesties hieronder!
Veel Gestelde Vragen
Kan ik deze glutenvrij maken?
Ik heb het niet geprobeerd, maar ik vermoed dat een 1:1 glutenvrij meel voor alle doeleinden hier prima zou werken. Als je dit probeert, zou ik graag willen weten hoe het voor je uitpakt!
Wat is de gemakkelijkste manier om cupcakes te versieren?
Hoewel je je glazuur altijd met een mes op je cupcakes kunt smeren, vind ik dit eigenlijk tijdrovender (en minder aantrekkelijk!) Dan alleen het glazuur met een spuitzak en spuitmond spuiten.
Mijn favoriete spuittip voor cupcakes is de Ateco 848 (affiliate-link); het is een grote, gesloten stertip die net zo goed werkt voor het spuiten van rozetten of gewoon voor een eenvoudig wervelontwerp.
Op zoek naar een ander alternatief voor een verjaardagstaart? Probeer hierna mijn verjaardagstaartkoekjes!
Genieten!
Laten we samen bakken! Ik zal je door alle stappen in mijn geschreven recept leiden en video onderstaand! Als je dit recept probeert, tag me dan zeker Instagramen je kunt me ook vinden op YouTube En Facebook
Verjaardag Cupcakes
Afdrukken
Pin
Tarief
Porties: 12 cupcakes
Calorieën: 220kcal
Voorkom dat je scherm donker wordt
Instructies
- Verwarm je oven voor op 175 °C (350 °F) en bekleed een cupcakevorm met papieren vormpjes.
- Meng in een grote mengkom cakemeel, suiker, bakpoeder, bakpoeder en zout.1 ½ kopjes (170 g) cakemeel, 1 kop (200 g) kristalsuiker, ¾ theelepel bakpoeder, ¼ theelepel zuiveringszout, ½ theelepel zout
- Voeg gesmolten boter en olie toe en roer tot gecombineerd.6 eetlepels (85 g) ongezouten boter, ¼ kopje (60 ml) groente-, avocado- of koolzaadolie
- Klop in een aparte kleine kom of grote maatbeker zure room, ei, eidooier en vanille-extract door elkaar en klop vervolgens de melk erdoor.½ kopje (113 g) zure room, 1 groot ei + 1 groot eigeel, 1 theelepel vanille-extract, ¼ kopje (60 ml) volle melk
- Voeg het zure roommengsel toe aan de droge ingrediënten en roer tot het beslag uniform en goed gecombineerd is.
- Roer de hagelslag erdoor.⅓ kopje hagelslag
- Verdeel het beslag in de voorbereide cupcakevorm, vul slechts ¾ vol (let op: als u hoger vult, kunnen de cupcake-toppen een beetje uitlopen op de vorm, als u overtollig beslag hebt, gooi het dan weg in plaats van te vol) en bak in het midden van de oven voor 17-19 minuten totdat een in het midden gestoken tandenstoker er schoon of met wat vochtige kruimels uitkomt.
- Laat de cupcakes 5-10 minuten in de bakvorm afkoelen voordat u ze voorzichtig op een koelrek plaatst om volledig af te koelen voordat u ze gaat glazuur met uw favoriete glazuur.1 partij witte chocoladeglazuur
Notities
Opslaan
Bewaar in een luchtdichte verpakking bij kamertemperatuur gedurende maximaal 3 dagen.
Glazuur
Het glazuur dat ik in mijn video heb gebruikt, is mijn favoriete chocoladeglazuur.
Voeding
Portie: 1koekje | Calorieën: 220kcal | Koolhydraten: 33G | Eiwit: 3G | Vet: 9G | Verzadigd vet: 5G | Meervoudig onverzadigd vet: 0,5G | Enkelvoudig onverzadigd vet: 2G | Trans vet: 0.2G | Cholesterol: 38mg | Natrium: 148mg | Potassium: 47mg | Vezel: 1G | Suiker: 21G | Vitamine A: 457IU | Vitamine C: 0,5mg | Calcium: 42mg | Ijzer: 0.3mg
Voedingsinformatie is gebaseerd op berekeningen van derden en moet alleen als een schatting worden beschouwd. De werkelijke voedingswaarde varieert op basis van de gebruikte merken, meetmethoden, kookmethode, portiegroottes en meer.