Klassiek, zuidelijk snel, gemakkelijk Louisiana crunch-cakerecept met cakemix, zelfgemaakt met eenvoudige ingrediënten. Zachte en vochtige gele cake met een pittig vanille-citroenglazuur en knapperige kokosvlokken.
Deze ouderwetse cake is rijk en mals en geïnspireerd op Entenmann’s crunch cake. Je kunt het natuurlijk helemaal opnieuw maken, maar je weet hoeveel ik dol ben op recepten voor bewerkte cakemix, zoals deze Easy Black Forest Cake With Cake Mix of deze Snowball Cake (Cheesecake Stuffed Chocolate Cake). Als je net zoveel van aangepaste cakemixrecepten houdt als ik, blader dan zeker eens door mijn enorme verzameling beproefde cakemixrecepten (desserts). Serveer deze taart als toetje of brunch bij een warme kop koffie of thee en het is puur genieten. Dit zou ook geweldig zijn voor 4 juli omdat het Amerikaans is en zelfs Kerstmis omdat het zo wit is als sneeuw.
Belangrijkste ingredienten
- Cake mix– Gele cakemix werkt het beste.
- Boter– Zorg ervoor dat het ongezouten is.
- Eieren– Ze moeten groot en op kamertemperatuur zijn.
- Melk– Dit moet vol vet zijn en bij voorkeur heel.
- Kokosnoot– Je hebt versnipperde en gedroogde variëteiten nodig.
- uittreksels– Vanille- en citroenaroma’s worden gebruikt.
- Poedersuiker– Hiervan wordt het glazuur gemaakt.
Hoe maak je Louisiana crunch cake recept met cake mix box?
- Bereid cakebeslag- Meng eieren, boter, melk, cakemixpoeder, kokosnoot.
- Mengen– Tot gecombineerd.
- Giet in tulbandvorm– Het moet zwaar ingevet en bedekt zijn met kokosnoot.
- Bak in de oven– Tot een in het midden gestoken tandenstoker er schoon uitkomt
- Laat het afkoelen- Tot het op kamertemperatuur is.
- Haal uit de pan– Giet glazuur en strooi meer kokos.
Heeft deze cake noten?
Nee, er zitten geen noten in.
Is deze cake hetzelfde als Sock It To Me Cake?
Nee. De enige overeenkomst tussen de twee cakes is dat ze in mijn recepten allebei beginnen met een gele cakemixdoos. Deze Sock It To Me-cake heeft een kaneel-pecannotenvulling terwijl het recept van vandaag dergelijke kruiden of noten niet bevat.
Variaties voor Louisiana kruimeltaart
Combineer met chocolade– U kunt een chocoladeglazuur gebruiken of chocoladeganache over de cake sprenkelen. Ik stel voor om witte chocolade te gebruiken in plaats van halfzoet of donker.
Voor verjaardagsfeestjes– Gooi wat hagelslag over het glazuur voordat het de kans krijgt om op te stijven en voeg wat schattige kaarsen toe.
Maak het meer decadent- Je kunt ook wat mini witte chocoladeschilfers of witte chocoladekrullen over het glazuur gooien.
Voor een extra crunch– je kunt ook wat gehakte noten gooien, zoals amandelen, pistachenoten, pecannoten, walnoten.
Gebruik een andere cakemix-smaakr- Het zal duidelijk niet meer de traditionele smaak zijn, maar iets leuks en nieuws om uit te proberen.
Probeer verschillende glazuur smaken- Nogmaals, het wordt niet meer het klassieke recept, maar iets nieuws om uit te proberen. Hier zijn enkele van mijn glazuurrecepten die je kunt proberen: citroenglazuur of poedersuiker vanilleglazuur.
Tips en technieken voor kokoscrunchcake
Gebruik ongezouten boter- Dit voorkomt dat de cake te zout wordt.
Gebruik volvette ingrediënten- Zoals volle melk, boter omdat dit de cake rijk en vochtig maakt. Geen vetvrije of vetarme ingrediënten!
Boter versus olie– Hoewel olie kan worden gebruikt, heb ik het gevoel dat boter een rijke boterachtige smaak aan de cake toevoegt.
Merk cakemixen– Ik heb deze merken cakemixen met succes gebruikt: Pillsbury, Duncan Hines en Betty Crocker. Ik heb geen andere generieke merken geprobeerd om te weten hoe dit dit recept zou beïnvloeden.
Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn– Dat komt omdat ze soepel en gelijkmatig in elkaar overvloeien.
Gebruik een eenvoudige tulbandpan met anti-aanbaklaag– Zorg ervoor dat het niet oud en versleten is met krassen. Gebruik ook geen tulbandvorm met mooie ontwerpen en patronen. Dat komt omdat de cake aan de vorm kan blijven plakken en het na het bakken moeilijk kan maken om hem eruit te halen.
Temperatuur is de sleutel– Giet het glazuur niet over de cake voordat deze is afgekoeld tot kamertemperatuur, anders wordt het een plakkerige, doorweekte puinhoop.
Hoeveel glazuur gebruiken? Dit is geheel een persoonlijke voorkeur. Ik motregen genoeg om de bovenkant van de cake en de meeste zijkanten te bedekken.
Wees creatief met extracten voor het glazuur– Ik gebruik een combinatie van vanille- en citroenextracten maar je kunt ook een scheutje rumextract of amandel toevoegen. Veel plezier ermee! Er zijn veel mogelijkheden.
Decoratie– Houd het simpel met glazuur. Het ziet er zo klassiek en wit uit.
Gedroogde versus geraspte kokosnoot– Ik gebruik graag beide. Gebruik uitgedroogd in de topping omdat het fijner is en de beste textuur oplevert. Gebruik versnipperd in het cakebeslag.
Toast kokosnoot– Doe dit alleen als je de voorkeur geeft aan een diepere, nootachtige geroosterde smaak. Ik doe dit niet omdat mijn witte vlokken er bruin van worden en dat vind ik niet zo mooi.
Gezoete versus ongezoete kokosnoot– Persoonlijk gebruik ik graag de ongezoete variant omdat dit voorkomt dat de cake te zoet wordt, maar dat is helemaal aan jou.
Gebruik heldere uittreksels– Omdat dit voorkomt dat het glazuur gebroken wit wordt en wit blijft.
Opslag
Kamertemperatuur– Bewaar in een afgedekte doos of container gedurende 1-2 dagen uit de buurt van directe hitte.
Koelen– Bewaar in een afgesloten container gedurende 3 dagen.
Bevriezen– Bewaar in een luchtdicht afgesloten verpakking maximaal 1 maand. Het moet ongeglazuurd zijn. Als je klaar bent om ervan te genieten, ontdooi dan tot kamertemperatuur en giet dan glazuur en strooi er gedroogde kokosnoot over.
Meer kokosdesserts
Louisiana Crunch Cake (Met Cakemix)
Klassiek, zuidelijk snel, gemakkelijk Louisiana crunch-cakerecept met cakemix, zelfgemaakt met eenvoudige ingrediënten. Zachte en vochtige gele cake met een pittig vanille-citroenglazuur en knapperige kokosvlokken.
Opbrengst: Plakjes
Taart
- 4 Eieren, Groot
- 1/2 beker Boter, Ongezouten, Gesmolten
- 1 beker Melk, Geheel
- 1 doos Gele cakemix
- 2 eetlepel Kokosnoot, Versnipperd, gezoet of ongezoet
Crunch-topping
- 2 eetlepel Gedroogde kokosnoot, Gezoet of ongezoet
- Boter, Voor het invetten van de pan
Glazuur
- 2 kopjes Poedersuiker
- 4 eetlepel Boter, Ongezouten, Gesmolten
- 4 eetlepel Melk, Of dikke room
- 1/2 theelepel Vanille-extract
- 1/2 theelepel Citroen extract
-
In een grote mengkomvoeg eieren, boter, melk toe en meng tot een gladde massa.
- Voeg cakemix en kokos toe en meng tot het net is gecombineerd.
-
Bereid een taartvorm voor met crunch-topping: vet een anti-aanbaklaag van 10-12 kopjes in tulband pan rijkelijk met boter. Strooi kokos en tik er rond tot de bodem en zijkanten volledig bedekt zijn.
Tip: Gebruik een eenvoudige tulbandvorm met gladde zijkanten zonder enig patroon, want dat maakt het makkelijker om de gebakken cake eruit te halen. - Giet het beslag in deze voorbereide pan.
- Bak op 350 graden gedurende 40-45 minuten of tot een tandenstoker in het midden er schoon uitkomt.
- Laat de cake afkoelen en haal hem dan uit de vorm. Mogelijk moet u een mes rond de pan laten lopen om het los te maken. Plaats het op een taartplateau, met de onderkant naar boven en de bovenkant naar beneden.
-
Terwijl de cake afkoelt, maak je het glazuur door poedersuiker, gesmolten boter, melk, vanille-extract En citroen extract tot dik, glad en romig.
- Besprenkel het glazuur over de afgekoelde cake en strooi er meer gedroogde kokosnoot over. Laat het glazuur hard worden (duurt ongeveer 20 minuten) voordat je het serveert. Genieten!
- Lees al mijn tips hierboven.
- Restjes zijn in een afgesloten bakje maximaal 3 dagen houdbaar in de koelkast.
Calorieën: 510kcal, Koolhydraten: 76G, Eiwit: 5G, Vet: 20G, Verzadigd vet: 12G, Cholesterol: 116mg, Natrium: 596mg, Potassium: 106mg, Suiker: 52G, Vitamine A: 630IU, Calcium: 173mg, Ijzer: 1.6mg