Bespikkeld met stukjes chocolade en geaccentueerd met genereus bolletjes eetbaar koekjesdeeg, mijn no churn chocolate chip koekjesdeeg ijs is net zo makkelijk te maken als lekker. Slechts 8 ingrediënten, geen ijsmachine of andere luxe apparatuur nodig, dit is perfect doe-het-zelf-ijs, met mijn favoriete smaak. Recept bevat een how-to video!
Geen Churn Cookie Dough-ijs
Introductie van het nieuwste (en favoriete) lid van mijn no-churn-ijsreceptenfamilie: chocolate chip cookie dough-ijs! Dit is een zoet (maar geen tandpijn veroorzakend) ijs met vanillesmaak dat is doorspekt met mini-chocoladeschilfers en royale porties eetbaar koekjesdeeg. Het is romig, heerlijk en zo bevredigend!
De smaak is natuurlijk het beste aan dit ijs, maar een goede tweede is hoe gemakkelijk het is om te maken. Er is geen ijsmachine nodig, alleen wat kloppen met een mixer voor de slagroomportie.
Het moeilijkste is wachten tot het ijs is afgekoeld… daarom raad ik je ten zeerste aan om wat extra koekjesdeeg te maken om van te snoepen terwijl je wacht
Waarom je het geweldig zult vinden:
- Minder dan 10 ingrediënten om te maken!
- Schept gemakkelijk en is zo romig.
- Niet te zoet, in tegenstelling tot veel ijs zonder karnen.
- Veilig om te eten, dankzij een simpele extra stap!
Wat je nodig hebt
Je hebt maar een paar (slechts 8!) ingrediënten nodig om dit ijs te maken. Zorg ervoor dat u speciale aandacht besteedt aan deze:
- Gezoete gecondenseerde melk. Een cruciaal ingrediënt! Dit werkt als vervanging voor de vla die wordt gebruikt in traditioneel ijs. We gebruiken ook een beetje in het koekjesdeeg om te voorkomen dat het te korrelig of te stevig wordt. Let op: dit is niet hetzelfde als verdampte melk, die hier niet werkt.
- Volle slagroom. Zorg dat je room lekker koud is, zodat je hem gemakkelijk tot stijve pieken kunt kloppen. Als je worstelt met slagroom tot stijve pieken, gebruik dan een metalen kom en plaats deze (en je kloppers) een paar minuten in de koelkast voordat je gaat kloppen.
- Meel. We behandelen ons meel met warmte voordat we het gebruiken, omdat rauw meel is gekoppeld aan E. coli. Ik doe dit met al mijn recepten voor eetbaar koekjesdeeg, zoals mijn koekjesdeegpops of koekjesdeegglazuur. Ik vind de gemakkelijkste manier om dit te doen, door de bloem met kleine tussenpozen in de magnetron te zetten tot het 160F bereikt. Zorg ervoor dat je het weer laat afkoelen voordat je het gebruikt, anders kun je je koekjesdeeg laten smelten.
- Chocoladeschilfers. Ik geef hier de voorkeur aan mini-chocoladeschilfers; ze zijn iets beter handelbaar om te eten als ze koud zijn
Onthoud dat dit slechts een overzicht is van de ingrediënten die ik heb gebruikt en Waarom. Scroll naar beneden voor het volledige recept!
Hoe het te maken
Maak het koekjesdeeg
- Verwarm je bloem in de magnetron, eerst in stappen van 30 seconden en vervolgens verminderen tot 10-15 seconden totdat het 160F bereikt. Zet opzij om af te koelen.
- Klop de boter, bruine suiker, gecondenseerde melk, vanille en zout romig tot goed gecombineerd, verhoog dan de snelheid tot middelhoog en klop gedurende een minuut.
- Zeef je bloem voordat je het aan het botermengsel toevoegt. Roer tot het is opgenomen.
- Roer de chocoladeschilfers erdoor, schep en rol het deeg vervolgens in balletjes ter grootte van 1 theelepel. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en vries in terwijl je het ijs maakt.
Maak het ijs
- Klop de resterende gecondenseerde melk, vanille en zout door elkaar tot gecombineerd. Opzij zetten.
- Klop de room op tot stijve pieken in een aparte kom. Je weet dat de room klaar is als je het beslag uit de room kunt tillen, en de piek die zich aan het uiteinde vormt, zijn vorm behoudt, zelfs als hij ondersteboven wordt gehouden.
- Spatel het gecondenseerde melkmengsel voorzichtig door elkaar in de slagroom tot het volledig is gecombineerd.
- Spatel het bevroren koekjesdeeg erdoor en chocoladeschilfers tot gelijkmatig verdeeld.
Bevriezen
- Giet het ijs in een broodvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.
- Dek af met plasticfolie en vries in gedurende minimaal 6 uur of ‘s nachts voordat u ervan geniet.
Veel Gestelde Vragen
Is koekjesdeeg-ijs veilig om te eten?
Ja! Omdat ons koekjesdeeg zonder eieren wordt gemaakt en w een extra stap nemen om het meel met warmte te behandelen voordat het wordt gebruikt, is dit ijs veilig om te eten.
Kan ik hiermee een ijssandwich maken?
Je zou kunnen proberen dit ijs tussen twee van mijn chocoladekoekjes of chocoladekoekjes met bruine boter te klemmen, maar houd er rekening mee dat geen karnijs zachter is en sneller smelt dan traditioneel gekarnd ijs, dus je moet snel eten!
Hoe lang is dit ijs goed?
Hoewel dit ijs vers het lekkerst is, kun je het enkele weken in de vriezer bewaren. Zorg ervoor dat u een stuk plasticfolie tegen het oppervlak drukt voordat u het invriest om vriesbrand te voorkomen.
Wil je een chocoladeversie maken van dit recept? Volg gewoon de instructies voor chocolade-ijs in mijn recept voor ijs zonder karnen en voeg dan de bevroren koekjesdeegballen toe zoals hier aangegeven.
Genieten!
Laten we samen bakken! Ik zal je door alle stappen in mijn geschreven recept leiden en video onderstaand! Als je dit recept probeert, tag me dan zeker Instagramen je kunt me ook vinden op YouTube En Facebook
Koekjesdeeg-ijs
Afdrukken
Pin
Tarief
Porties: 8 porties (ongeveer ⅔ kopje per persoon)
Calorieën: 516kcal
Voorkom dat je scherm donker wordt
Instructies
Voor het koekjesdeeg:
- Verwarm je bloem: plaats bloem in een magnetronbestendige schaal en verwarm gedurende 30 seconden. Roer en gebruik een direct afleesbare thermometer om de temperatuur te controleren (meel moet hoger zijn dan 160F (71C). Als het niet heet genoeg is, keer terug naar de magnetron en verwarm met intervallen van 10-15 seconden, tussendoor roerend, tot ten minste 160F (71C). Zet bloem opzij om af te koelen.
⅓ kopje (45 g) bloem voor alle doeleinden
- Voeg boter, bruine suiker, gecondenseerde melk, vanille-extract en zout toe aan een grote mengkom. Gebruik een elektrische mixer om ingrediënten samen te kloppen tot ze romig en goed gecombineerd zijn. Schraap de zijkanten en bodem van de kom, verhoog de snelheid tot middelhoog en klop nog een minuut langer.
¼ kopje (57 g) ongezouten boter, ¼ kopje (50 g) lichtbruine suiker, 1 eetlepel gezoete gecondenseerde melk, ½ theelepel vanille-extract, ⅛ theelepel zout
- Zodra de bloem is afgekoeld, zeef je het in het botermengsel en roer je tot het gemengd is.
- Roer de mini-chocoladeschilfers erdoor.
¼ kopje (45 g) mini-chocoladeschilfers
- Schep het deeg in balletjes ter grootte van 1 theelepel en laat ze op een met bakpapier beklede bakplaat vallen. Zet in de vriezer terwijl je het ijs klaarmaakt.
Voor het ijs:
- Klop in een middelgrote kom de gezoete gecondenseerde melk, vanille-extract en zout tot een geheel.
14 oz kan gezoete gecondenseerde melk, 2 theelepels vanille-extract, ⅛ theelepel zout
- Voeg in een aparte, grote mengkom de koude room toe en klop op lage snelheid met een elektrische mixer, verhoog de snelheid geleidelijk naar hoog en klop tot er stijve pieken ontstaan.
2 kopjes (473 ml) koude slagroom
- Gebruik een spatel om het gecondenseerde melkmengsel voorzichtig in de opgeklopte slagroom te vouwen tot het volledig is gecombineerd.
- Voeg het bevroren koekjesdeeg en extra mini-chocoladeschilfers toe, roer met een spatel tot het gelijkmatig verdeeld is.
2 eetlepels (22 g) mini-chocoladeschilfers
- Giet het ijsmengsel in een 9 × 5-inch broodpan en strijk het oppervlak glad met je spatel. Dek af met plasticfolie.
- Zet de pan in de vriezer en vries minimaal 6 uur of (bij voorkeur) een nacht in voordat je gaat scheppen en serveren.
Notities
Gecondenseerde melk
Voor dit recept heb je slechts één blikje van 14 oz gezoete gecondenseerde melk nodig. Verwijder 1 eetlepel voor het koekjesdeeg en gebruik de rest om het ijs te maken.
Slagroom
Als je ooit hebt geworsteld met slagroom tot stijve pieken, gebruik dan een metalen kom en vries deze 15 minuten in voordat je de room toevoegt. Het is ook erg belangrijk dat je crème koud is!
Voeding
Portie: 1portie | Calorieën: 516kcal | Koolhydraten: 47G | Eiwit: 7G | Vet: 34G | Verzadigd vet: 22G | Meervoudig onverzadigd vet: 1G | Enkelvoudig onverzadigd vet: 8G | Trans vet: 0.3G | Cholesterol: 102mg | Natrium: 164mg | Potassium: 268mg | Vezel: 0,4G | Suiker: 43G | Vitamine A: 1212IU | Vitamine C: 2mg | Calcium: 207mg | Ijzer: 1mg
Voedingsinformatie is gebaseerd op berekeningen van derden en moet alleen als een schatting worden beschouwd. De werkelijke voedingswaarde varieert op basis van de gebruikte merken, meetmethoden, kookmethode, portiegroottes en meer.